Ohjausryhmä on tuottanut näkökulmia arviointikohteista (vaikutukset), joihin on sisällytetty myös Kokkolan nuorisovaltuuston tuottama materiaali. Ydinryhmässä käsitelty kaikki arviointikohteet, joista selkeästi korostuneet valitut arviointikohteet (4 näkökulmaa).
ARVIOINTIKOHTEET (vaikutukset) |
1. Vaikutuksia palvelun saatavuuteen, yhdenvertaisuuteen ja laatuun sekä palvelun järjestämiseen/tuottamiseen |
2. Vaikutuksia lapsen/nuoren hyvinvointiin ja terveydentilaan (psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen) sekä vaikutuksia lapsen/nuoren turvallisuuden kokemukseen |
3. Vaikutuksia lapsen/nuoren perheen hyvinvointiin, talouteen, asumiseen |
4. Vaikutuksia vanhemmuuteen |
Prosessia jatketaan sekä tiedontuotannon että kehittämistyön välineenä, jossa osallistetaan eroneuvoiltojen vetäjiä (vapaaehtoisia kokemusasiantuntijoita), lastenvalvojat, perheasioiden sovittelun ja FOLLO:n työntekijät, ohjausryhmä (palveluiden tuottajat) sekä sidosryhmiä. Kokkolan nuorisovaltuuston konsultointia jatketaan. Toteutetaan julkinen kysely vanhemmille alueen eropalveluiden kokemuksista ja vaikutuksista sekä mahdollisesti vanhempien kyselyyn liitettävä kysely lapsille.
Huomiota LAVA:ssa kiinnitetään uuteen lakiin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta (lapsen osallisuus ja kuuleminen), joka astuu voimaan 1.12.2019.