EROLAVA:n arviointikohteet & osallisuus

Ohjausryhmä on tuottanut näkökulmia arviointikohteista (vaikutukset), joihin on sisällytetty myös Kokkolan nuorisovaltuuston tuottama materiaali. Ydinryhmässä käsitelty kaikki arviointikohteet, joista selkeästi korostuneet valitut arviointikohteet (4 näkökulmaa).

ARVIOINTIKOHTEET (vaikutukset)
1. Vaikutuksia palvelun saatavuuteen, yhdenvertaisuuteen ja laatuun sekä palvelun järjestämiseen/tuottamiseen
2. Vaikutuksia lapsen/nuoren hyvinvointiin ja terveydentilaan (psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen) sekä vaikutuksia lapsen/nuoren turvallisuuden kokemukseen
3. Vaikutuksia lapsen/nuoren perheen hyvinvointiin, talouteen, asumiseen
4. Vaikutuksia vanhemmuuteen

Prosessia jatketaan sekä tiedontuotannon että kehittämistyön välineenä, jossa osallistetaan eroneuvoiltojen vetäjiä (vapaaehtoisia kokemusasiantuntijoita), lastenvalvojat, perheasioiden sovittelun ja FOLLO:n työntekijät, ohjausryhmä (palveluiden tuottajat) sekä sidosryhmiä. Kokkolan nuorisovaltuuston konsultointia jatketaan. Toteutetaan julkinen kysely vanhemmille alueen eropalveluiden kokemuksista ja vaikutuksista sekä mahdollisesti vanhempien kyselyyn liitettävä kysely lapsille.

Huomiota LAVA:ssa kiinnitetään uuteen lakiin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta (lapsen osallisuus ja kuuleminen), joka astuu voimaan 1.12.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *