Keski-Pohjanmaan Ero- ja perheoikeudellisten palveluiden LAVA (lapsi-, nuoriso- ja perhevaikutusten arviointi)

Juuri nyt on työn alla Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten (perheiden palvelut) tilaama LAVA, jonka prosessi toteutetaan tämän kevään aikana. LAVA toteutetaan yhteistyössä Soiten, Keski-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen, Kokkolan ensi- ja turvakodin sekä Pohjanmaan käräjäoikeuden kanssa. Eilen oli LAVA-prosessin esitys perheiden palveluiden johtoryhmälle ja ensi viikolla aloittaa ohjausryhmä. Ohjausryhmässä on edustettuna myös vanhempien näkökulma sekä sivistystoimen näkökulma (oppilashuolto ja varhaiskasvatus). Prosessin alusta alkaen osallistetaan ja taataan myös lasten/nuorten näkökulma. Tämän LAVA:n osalta onkin pohdittava mitä vaikutuksia vanhempien erotilanteissa on lapsiin ja nuoriin, ja miten silloin tuetaan heidän hyvinvointiaan. LAVA valmistuu kesä/heinäkuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *